Nevező, Település, Borvidék, Tétel, Évjárat, Nevező+Tétel+Évjárat, Érem, Szőlő, Borverseny éve, Borverseny, Kategória, Szín, §-OEM,OFJ,FN...
www.BORVERSENY.hu

A Káli védett eredetű borok típusaira vonatkozó különös szabályok
"Káli Királyi bor"

Nevező, Település, Borvidék, Tétel, Évjárat, Nevező+Tétel+Évjárat, Érem, Szőlő, Borverseny éve, Borverseny, Kategória, Szín, §-OEM,OFJ,FN...
www.BORVERSENY.hu


A Káli védett eredetű borok típusaira vonatkozó különös szabályok
"Káli Királyi bor"

(Részlet a 103/2009. (VIII. 5.) FVM rendeletből)

"... 9. § (1) A borkészítéshez felhasználható fajták köre:
a) fehér borok esetében: chardonnay (kereklevelű), furmint (szigeti), juhfark, kéknyelű, olaszrizling (nemesrizling), sárga muskotály (muscat lunel), szürkebarát (pinot gris), piros tramini, zenit, zeusz és zöldveltelíni,
b) vörös és rozé borok esetén: cabernet franc, cabernet sauvignon, kékfrankos, merlot, pinot noir, syrah és zweigelt.
(2) A borkészítéshez felhasználható szőlő termésmennyisége nem haladhatja meg a hektáronkénti:
a) 55 hektolitert fehér- és rozéborok esetén,
b) 50 hektolitert vörösborok esetén.
(3) A bor természetes alkoholtartalma legalább:
a) 12,83 térfogatszázalék fehér- és rozébor,
b) 13,59 térfogatszázalék vörösbor esetén.
(4) Rozé- vagy vörösbor esetén a bor készítéséhez az (1) bekezdés b) pontjában meghatározottak közül legalább két fajtának a borát fel kell használni.
(5) A bort a szüret időpontjától számított legalább 1 évig kell érlelni, hogy hagyományos zamata, érlelt jellege kialakuljon.
..."


Nevező, Település, Borvidék, Tétel, Évjárat, Nevező+Tétel+Évjárat, Érem, Szőlő, Borverseny éve, Borverseny, Kategória, Szín, §-OEM,OFJ,FN...


Impresszum

Magyarország gyógyvizei

   Volt Egyszer egy Országos Borverseny   

www.italipar.hu