(Részlet a 102/2009. (VIII. 5.) FVM rendeletből)
"...
12. § (1) A szőlő származási helye:
a) védett eredetű klasszikus bort készíteni csak Egerszólát község termőhelyi kataszterében szereplő ültetvényein, valamint a szomszédos települések közvetlenül kapcsolódó, a rendelet 3. számú mellékletében felsorolt dűlőin lehet,
b) védett eredetű superior bort készíteni csak Egerszólát termőhelyi kataszterének I. és II/1. osztályában szereplő ültetvényein, valamint a szomszédos települések közvetlenül érintkező dűlői közül a rendelet 3. számú mellékletében felsorolt, a termőhelyi kataszter I. és II/1. osztályába tartozó ültetvényeken termett szőlőből lehet.
(2) „Egerszóláti Olaszrizling” védett eredetű klasszikus és superior bor olaszrizling fajtából állítható elő.
(3) A bor előállításához legalább felhasznált szőlő természetes alkoholtartalma
a) védett eredetű klasszikus bor készítésekor legalább 11,34 térfogatszázalék,
b) védett eredetű superior bor készítésekor legalább 12,83 térfogatszázalék.
..." |