Nevező, Település, Borvidék, Tétel, Évjárat, Nevező+Tétel+Évjárat, Érem, Szőlő, Borverseny éve, Borverseny, Kategória, Szín, §-OEM,OFJ,FN...
www.BORVERSENY.hu

Töppedt szőlőből készült bor

Nevező, Település, Borvidék, Tétel, Évjárat, Nevező+Tétel+Évjárat, Érem, Szőlő, Borverseny éve, Borverseny, Kategória, Szín, §-OEM,OFJ,FN...
www.BORVERSENY.hu


Töppedt szőlőből készült bor

15. számú melléklet a 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelethez (részlet)

  Kifejezés Borászati termékek, melyek címkéjén a kifejezés feltüntethető A kifejezés használatának feltétele
14. „töppedt szőlőből készült bor” bor (OEM és OFJ) olyan szőlőbogyók felhasználásával előállított bor, amelynek élettanilag a teljes érésen túljutott, a vízvesztés következtében az értékes alkotórészek betöményedésével jellemezhető szőlőtermés, amelyet a Botrytis cinerea még nem támadott meg és amelyek
     természetes alkoholtartalma legalább 12,83 térfogatszázalék




v.ö.: Késői szüretelésű bor

(Részlet a 127/2009. (IX. 29.) FVM rendeletből)

"...Hagyományos kifejezések:...
... Késői szüretelésű bor: olyan a bor, amelyet az általános szüreti időszak után szüretelt, érett szőlőből állítottak elő, és amelynek
    természetes alkoholtartalma legalább 12,08 térfogatszázalék, ..."


Nevező, Település, Borvidék, Tétel, Évjárat, Nevező+Tétel+Évjárat, Érem, Szőlő, Borverseny éve, Borverseny, Kategória, Szín, §-OEM,OFJ,FN...


Impresszum

Magyarország gyógyvizei

   Volt Egyszer egy Országos Borverseny   

www.italipar.hu